Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

 

 

Lacul lung de 77 km cu apa sa de culoare galben-verzuie din mijlocul Panoniei mai este cunoscut si sub denumirea de 'Marea Ungariei'. Cu o suprafata de 600 km patrati, este cel mai mare lac al Europei Centrale. Linia malurilor însumează 195 de km, lăţimea maximă fiind de 14 km, iar adâncimea maxima de 12,4 m. Temperatura apei ajunge în timpul verii la 20-26°C, dimineaţă şi seara fiind mai ridicată decât temperatura aerului.

Apele si namolurile sale sunt adevarate 'medicamente' anti-stres, anemie sau oboseala psihica.

Sa amintim cateva dintre statiunile ce merita atentia turistilor:

Balatonalmadi are cel mai mare strand de pe malul nordic; se bucura de popularitate din 1877.

Balatonfured este prima staţiune balneo-climaterică şi de terapie a Ungariei. Aleea Tagore de pe malul lacului este decorată cu statuile şi plăcile comemorative ale personalităţilor maghiare şi străine.

Keszthely este cea mai mare şi mai veche aşezare de pe malul lacului Balaton, a fost un centru comercial important în timpul romanilor. Formarea lacului, flora şi fauna, istoria balneară şi a navigaţiei, vestigiile arheologice şi etnografice de 700 de ani sunt prezentate la Muzeul Balaton. Istoria regiunii viticole Balaton şi soiurile de vinuri sunt sunt prezentate la muzeele vinurilor: Casa Vinurilor Hungaricum - Muzeu al Vinului şi al Dogăriei, Muzeul Bacchus al Vinurilor (prezintă vinurile a 21 regiuni viticole din Ungaria).  

Peninsula Tihany de origine vulcanică, pătrunzând adânc în lac, locuită de aproape o mie de ani, bogată în rarităţi de plante şi de animale, lungă de 5 km şi lată de 3,5 km, este patrimoniu ocrotit. Valorile acestui ţinut constau în stâncile de bazalt roase de vânt, colonia de sihaştri scobită în roca vulcanică, micile peşteri în stânci ale călugărilor, migdalii de pe Muntele Csúcs şi câmpurile cu levănţică.

Siofok este cea mai mare si animata statiune de pe malul sudic, se întinde pe 17 km lungime.

Zalakaros este renumit pentru baile cu apa termala de 96 °C, recomandate in principal pentru afectiuni reumatice, ginecologice.  

Szantod se mandreste cu grupul de conace benedictine, protejate prin lege si introduse in circuitul turistic; 

 

Vacante in Rate