Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Ljubljana

Informaţii utile


Ljubljana (în germană Laibach, în italiană Lubiana) este capitala Sloveniei și în același timp, cel mai mare oraș din Slovenia. Este plasat în centrul țării, istoric parte a Carniolei Interioare, și este un oraș de dimensiune medie cu aproximativ 280,000 de locuitori. Ljubljana este considerată centrul cultural, științific, economic, politic și administrativ al Sloveniei, țară independentă din 1991. Istoric, orașul a fost influențat de poziția sa geografica, la răscrucea dintre culturile germanice, latine și slavice.

 Obiective turistice şi de agrement

Muzeul National al Sloveniei  - este amplasat in centrul orasului Ljubljana, langa parcul Tivoli. Cladirea include in realitate doua muzee: Muzeul National si Muzeul de Istorie Naturala.
Muzeul National al Sloveniei detine colectii de arheologie din Paleolitic pana la inceputul Evului Mediu. Unul dintre cele mai interesante exponate este cel mai vechi instrument muzical din lume - un flaut neandertalian.
Alte obiective turistice din Ljubljana:
 - Castelul medieval, amplasat pe cel mai inalt deal din centrul orasului;
 - Podul Triplu;
 - Podul Dragonului;
 - Piata Republicii;
 - Parcul Tivoli;

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Zagreb: la 140 km;
Belgrad: la 520 km;
Venetia: 250 km;
Viena: 350 km;
Budapesta: 400 km.

Vacante in Rate 

Oferte Ljubljana fără transport inclus

Oferte Ljubljana

City break in Ljubljana

Slovenia - Ljubljana( Slovenia )

Viziteaza capitala Sloveniei - Ljubljana! Vei ramane placut impresionat de acest oras pitoresc, verde si cu o oferta generoasa de evenimente culturale.

de la 274 EUR
/persoana/pachet de 3 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun la Hotel Central si bilet de avion