Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Mexic


Prezentarea generala

Mexicul e situat in sudul Americii de Nord, fiind marginit de Statele Unite ale Americii in nord si de Belize si Guatemala in sud. Numele oficial al tarii este Statele Unite Mexicane. Mexicul are 2 peninsule mai mari: una este Baja California, cu o lungime de 1250 km, e situata in vestul tarii si formeaza Golful Californiei. Cealalta peninsula este situata in estul tarii si formeaza Golful Mexicului, Yucatan. Aici sunt principalele destinatii exotice ale Mexicului: Cancun, Playa Del Carmen, Cozumel, Akumal, Tulum.


Informatii utile

Suprafata: 1.972.550 kmp;
Populatia: 107.449.525 locuitori;
Limba oficiala: spaniola;
Moneda: peso.

Informatii vize

Nu este necesara viza pentru cetatenii romani care calatoresc in scop turistic.

Clasificarea hotelurilor

Clasificarea unitatilor de cazare este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea foarte multe unitati de cazare sunt clasificate superior pentru dotarile sau caracteristicile generale ale hotelului (piscina, sali de conferinte, amplasare, etc) si mai putin pentru confortul camerelor. Incadrarea unei unitati de cazare intr-o anumita clasificare revine in mod exclusiv autoritatilor tarii respective.

Vacante in Rate