Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Roma

Informaţii utile

Obiective turistice si de agrement

Roma - acest oras este coplesitor, el fiind in acelasi timp un amestec de vechi cu modern, religios si profan, seren si haotic. Ruinele sale sunt martori vechi ai maretului Imperiu Roman. In multitudinea palatelor si bisericilor sale, se gasesc suficiente comori artistice pentru a consuma o viata intreaga de vizite turistice. In interiorul vechilor ziduri ale orasului, orice strada pavata scoate la iveala o fantana, un bust de marmura, o fresca, o piazeta, sau o curte ascunsa – fiecare povestind un mic fragment dintr-o ampla poveste a Eternului Oras. Printre monumentele cele mai faimoase se numară Colosseumul şi Columna lui Traian.

Obiective turistice si de agrement
Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numara Colosseumul si Columna lui Traian. Colosseo, al carui nume initial a fost Amfiteatrul Flavio a servit in timpul Imperiului Roman spectacolelor cu gladiatori; constructia a fost inceputa de Vespasiano, dar a fost inaugurata de Tito, in anul 80.
Alte obiective turistice: Chiesa Santa Maria Maggiore, Basilica di San Pietro, Cappella Sistina, Fontana di Trevi, Pantheon, Fontana dei Fiori, Foro di Augusto si Foro di Traiano, Arco di Costantino, Castel Sant‘Angelo din Lungotevere, Basilica di San Marco, Piazza Venezia, Piazza Navona, Musei Capitolini, Campidoglio, Palazzo di Montecitorio, For Imperiali, the Foro Romano, Chiesa di Santa Francesca Romana, Palazzo Borghese, Piazza di Spagna, Trinità dei Monti.
Pe langa afluxul de turisti, Roma reprezinta un punct de atractie si pentru studentii dornici sa aprofundeze cultura si istoria Italiei si nu numai, fiind un important centru universitar. Pentru cei amatori de distractii insa, orasul are o multime de baruri, cafenele si cluburi de noapte.
O enclavă a Romei este si statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfantului Scaun situat intr-un cartier roman. Nu multe sunt religiile care au un stat, dar catolicismul nu e doar o religie. Sfantul Scaun - Vaticanul - este probabil cel mai bogat stat independent din lume, impresionanta colectie de comori inestimabile de arta compensand lipsa totala de resurse naturale. Pentru iubitorii de arta, Vaticanul este centrul suprem, adapostind comori universal cunoscute, de la Capela Sixtina la celebra piata construita de Bernini.
Colosseumul ramane cea mai vestita si mai mare arena construita vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero ca urmare a influentei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice. Termenul de Colosseum provine de la statuia colosala - de 36 de metri - care il reprezenta pe Nero in chip de zeu al soarelui.
Columna lui Traian are o inaltime de aproximativ 30 de metri si contine 18 blocuri masive de marmura de Carrara, fiecare cantarind 40 de tone. Basorelieful prezinta scene de lupta din campaniile lui Traian impotriva dacilor din 101-102 (in partea de sus a columnei) si 105-106 (in partea de jos). Soldatii romani si daci sunt prezentaţi in timpul bataliei.
Pantheon-ul - Cu proportiile sale absolut perfecte, Pantheon-ul era considerat in antichitate drept "Miracolul Romei". Aprecierea ramane valabila pana in prezent, caci acest miracol se ridica mandru, exact asa cum a fost construit de Adriano, in urma cu 1900 de ani. Acest templu este o exemplificare extraordinara a uneia dintre cele mai mari inventii romane: domul. Cu un diametru de 43,5 metri - echivalentul distantei dintre sandalele si torta Statuii Libertatii - domul Pantheon-ului a ramas pana in secolul 15 cea mai mare constructie de acest tip din lume. Folosind piatra ponce amestecata in beton, constructorii Romei au creat un material incredibil de usor si de rezistent.

Roma nu are pereche. Nici un alt oras nu poate egala bogatiile arhitectonice, artistice, istorice si nici un alt oras nu poate sa ofere plimbari in asemenea locuri care iti taie respiratia. Pentru a vizita doar locurile marcate, ai nevoie de cateva zile. In Roma te vei lovi, in egala masura, si de neajunsurile epocii moderne mult zgomot, trafic aglomerat si poluare. Cea mai buna abordare a orasului este una indirecta. Evita sa te repezi de la bun inceput catre marile obiective turistice carora li se face reclama din abundenta si destinde-te cu o cafea sau o plimbare prin piatete: Piata Navona sau Campo de´Fiori sunt doua dintre cele mai bune alegeri.

Piazza Navona este cea mai incantatoare piata a Romei, un magnet natural care atrage vizitatorii ziua si noaptea, un loc ideal sa petreci o ora privind oamenii in timp ce stai la o masuta la una dintre multele cafenele de aici. Cu o forma asemanatoare unei eclipse, conturul pietei se aseamana cu cel al Circus Agonalis, de unde ii vine si numele, un stadion imens cu 30 000 de locuri, inaugurat de imparatul Dominitian in anul 86.
In Campo de´Fiori se tin targuri minunate in fiecare zi, mai putin duminica. Piata se umple cu peste, flori si legume asezate pe tarabe sau in dughene care arata de parca ar fi luate dintr-un film al lui Fellini. Campo de´Fiori nu are biserica, lucru foarte rar in Roma. A fost multa vreme unul dintre cele mai sarace cartiere: aici, Caravaggio a ucis o cunostinta de-a sa dupa ce a pierdut un meci de tenis. Nimic nu simbolizeaza natura seculara a pietei decat statuia lui Giordano Bruno - umanist si filosof, condamnat pentru erezie si ars pe rug in aceasta piata in 1600.
 

Relief:


Roma, Cetatea eterna, este situata in partea central-vestica a Peninsulei Italice, intr-un relief colinar (orasul celor sapte coline), de-o parte si de alta a fluviului Tibru (Tevere), la doar 28 km de tarmul Marii Tireniene, pe locul unor vechi asezari ale sabinilor, latinilor si etruscilor, unificate intre 745-753 i.Hr.
 

Temperatura:


Temperaturile anuale se inscriu intre 3 - 30 ° C.

 

 Localitati mari in apropiere:


Roma este pozitionata pe partea central-vestica a Peninsulei Italice, printre alte orase mari din apropiere amintim Napoli, Florenta, dar si Bologna sau Bari.

 

 Cel mai apropiat aeroport:


Principalul aeroport este Aeroportul Leonardo da Vinci, situat in zona Fiumicino, la aproximativ 35 km de centrul istoric al Romei. Cel de-al doilea aeroport este situat in Ciampino (la aproximativ 15 km de Roma). 

 Alte informatii relevante:


Din Roma se poate ajunge in oricare oras al Italiei, cu trenul sau cu autobuzul, distantele fata de principalele orase fiind: 253 km de Bologna, 187 km de Florenta, 326 km de Genova, 389 km de Milano,144 km de Napoli, 647 km de Palermo, 352 km de Venetia.


Vacante in Rate 

Oferte Roma fără transport inclus

Oferte Roma

HOTEL PARKER

Hotel ***
Lazio - Roma( Italia )

Hotel simplu de 3*, situat in centrul orasului - zona Termini, aproape de obiectivele turistice principale ale orasului Roma.

de la 39 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL MILANI

Hotel ***
Lazio - Roma( Italia )

Hotel in stil traditional, cu servicii caracteristice clasificarii de 3 stele standard, situat in zona Termini, aproape de majoritatea obiectivelor turistice principale ale Romei.

de la 29 EUR
/persoana/noapte

HOTEL ANDREOTTI

Hotel ***
Lazio - Roma( Italia )

Hotelul este localizat in centrul Romei si prezinta cinvenientul de a fi situat in apropierea principalelor situri arheologice, monumente sau muzee. Acestea pot fi usor accesate fie pe jos fie cu transportul in comun.

HOTEL RIVER PALACE

Hotel ****
Lazio - Roma( Italia )

Hotel in stil clasic, recomandat pentru dotari si servicii foarte bune de 4 stele, situat la doar cateva minute de mers pe jos de celebra Piata Spaniei.

de la 59 EUR
/persoana/noapte

HOTEL AUGUSTA LUCILLA PALACE

Hotel ****
Lazio - Roma( Italia )

Hotel construit in stil traditional, tipic cladirilor secolului XX, situat in zona centrala foarte aproape de obiective precum Basilica Santa Maria Maggiore, gara Termini sau statia de metrou Repubblica.

de la 47 EUR
/persoana/noapte