Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Atena

Informaţii utile


Atena este capitala si cel mai mare oras al Greciei. Este situata pe colina Attic si este inconjurata cu munti din trei parti, cei mai mult importanti sunt muntii Parnis, Pendéli, si Hymettos (Imittós). Doi curenti, raul Kifisós in vest si raul Ilisós in est, trec prin oras. Atena cu portul ei, Pireu(Pireas), care este situat la 8 km de sud-vestul Golfului de Saronikós (un intrand in Marea Egeana), formeaza o regiune metropolitana. Atena domina viata economica, culturala, si politica din Grecia. Obiective turistice şi de agrement

 

Cele mai importante atractii turistice din zona sunt:
Templul lui Zeus, proiectat de arhitectul Libon ce dateaza din anul 450 i Hr, construit initial in stil doric, iar apoi, cu ajutorul sculptorului Fidias, pentru a da o nota de maretie templului a fost adaugata o statuie de dimensiuni colosale.
Acropole, dealul pe care se afla Parthenonul si alte situri importante, este unul dintre cele mai importante si reprezentative monumente al Atenei ce reprezinta apogeul dezvoltarii antice in secolul V I Cr, cladirile de aici fiind minuni de arhitectura. Urcusul la acesta poate fi dificil, insa merita efortul depus. Totusi este recomandat ca vizitarea acestui sit arheologie important sa se realizeze dimineata devreme vara sau dupa amiaza devreme in timpul iernii, datorita caldurii insuportabile, dar si datorita faptului ca nu este aglomeratie si marea albastra se intersecteaza cu dealurile gri- verzui, marcand orizontul. Termenul “acropole” inseamna “orasul de sus” sau “orasul superior”, multe orase ale Greciei antice fiind construite in jurul unui deal si in caz de invazie sa se poata adaposti pe inaltimile acestuia. Era cel mai sigur loc din intregul oras.
Parthenonul este un templu dedicat zeitei Atena, ridicat pe acropola Atenei, o mare capodopera a arhitecturii grecesti. A fost ridicat in anul 447 iCr. si 432i Hr, la initiativa lui Pericle. Este realizat de Fidias si asistat de arhitectii Ictinos, Callicrate si de sculptorii Agororacritos si Alcamene. Este construit in stil doric, alcatuit dintr-o „cella: unde se gasea statuia zeitei Atena. Este realizat in marmura si decorat cu reliefuri si inconjurat de coloane. Statuia zeitei avea o inaltime de 12 m, realizata in aur si fildes.
Erechteionul Numele acestuia vine de la unul din primii regi ai Atenei, in curtea sa crescand maslinul, copac sacru al Greciei, despre care se spunea ca a fost daruit de catre zeita Atenei orasului, impreuna cu protectia sa.
Templul lui Poseidon in Sounion
Planetariul din Atena
Muzeul National de Arheologie unde se gaseste cea mai mare colectie de arta greceasca.
Muzeul Bizantin ofera o imagine asupra religiei atenienilor prin icoane si relicve bisericesti minunate din secolul XIII si XVIII.
Muzeul Acropole
Muzeul Agora
Muzeul Goulandris detine o colectie unica de statuete cilindrice zvelte, realizate in marmura alba. Erau dispretuite de criticii de arta ai secolului XIX datorita faptului ca le considerau primitive, insa erau foarte apreciate de Picasso si Modigliani. Majoritatea statuetelor reprezinta femei gravide
Muzeul Benaki detine o galerie de comori ecletice din toate perioadele istoriei Greciei incluzand bijuterii, costume si 2 picturi atribuite lui El Greco.
Stationul Kallimarmaro este locul unde s-au tinut pentrru prima data Jocurile Olimpice moderne in anul 1896
Manastirea Dafne
Teatrul lui Dionis
Piata Constitutiei
Fostul Palat Regal( actualul Palat al Parlamentului din Grecia).
Gradina Nationala
Cap Sounion
Plaka este unul dintre cele mai frumoase zone ale orasului, loc ideal de cumparaturi si plimbari pe strazile pavate sau prin taverne.

Geografie

Relief

 

Atena se intinde de-a lungul Campiei Centrale din regiunea Attica, cunoscut si ca un bazin. Este inconjurata de Muntele Aegaleo in vest, Muntele Parnitha in nord si nord-est, Muntele Penteli Hymettos la est si de Golful Saronic in sud-vest. Capitala este strabatuta de catre raul Kifissos care mai apoi se varsa in Golful Salonic si Faliro. Solul este stancos și nu este foarte fertil, dealurile sunt din mase de calcar.Altitudine

Maxima: 338 m si minima: 70 m

Temperatura medie

Vara:26,9°C
Iarna:10,9°C

Clima din Atena este una specific Mediteraneeana, uscata. Are o umiditate scazuta pe tot parcursul anului. Precipitațile sunt in special din luna Octombrie și pana in luna Aprilie. Primavara și toamna sunt considerate anotimpurile ideale pentru activitațile exterioare.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Pireu (Peiraiefs)- la 12 km si Eleusis- la 20 kmCel mai apropiat aeroport

Eleftherios Venizelos International Airport.
Acest aeroport este cel mai important din Grecia, cu un trafic total de pasageri de 17.000.000 anual si un numar de 560 zboruri/zi. Acesta este localizat la o distanța de 35 km de AtenaAlte informaţii

Atena beneficiaza de o retea de transporturi bine pusa la punct, in care se regasesc toate mijloacele de treansport : autobuze, troleibuze, tramvaie, metrou si trenuri suburbane.

 
Prefix telefonic: +30 (0)210
Vacante in Rate 

Oferte Atena fără transport inclus

Oferte Atena

HOTEL FRESH

Hotel ****
zona Atena - Atena( Grecia )

Hotelul de 4 stele cu amplasare centrala, in apropiere de Primarie si Piata Omonia. De la hotel se pot atinge cu usurinta obiective precum Acropole, Piata Syntagma sau Muzeul Arheologic.

de la 52 EUR
/persoana/noapte

HOTEL PLAKA

Hotel ***
zona Atena - Atena( Grecia )

Hotel de 3 stele localizat in centrul Atenei, in apropierea zonei comerciale (strada Ermou) si principalelor obiective, precum Acropole sau Templul lui Zeus.

de la 56 EUR
/persoana/noapte

HOTEL ATHENS GATE

Hotel ****
zona Atena - Atena( Grecia )

Hotelul de 4 stele cu amplasare centrala, in zona pietei Syntagma si foarte aproape de Templul lui Zeus si Acropole.

de la 65 EUR
/persoana/noapte

HOTEL BEST WESTERN AMAZON

Hotel ***
zona Atena - Atena( Grecia )

Hotelul este situat in centrul orasului, foarte aproape de piata Syntagma si de zona Plaka. O plimbare de la hotel pana la Acropole dureaza aproximativ 15 minute.

de la 48 EUR
/persoana/noapte