Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Berlin

Informaţii utile

Situat in Nord-Estul Germaniei, este centrul regiunii metropolitane Berlin/Brandenburg. Berlin este un oras al culturii, politicii, mass-mediei si a stiintelor. Totodata este una dintre cele mai vizitate destinatii din Uniunea Europeana. Metropola gazduieste universitati renumite, institutii de cercetare, evenimente sportive, muzee. Orasul este cunoscut pentru festivalurile sale, arhitectura diversa, viata de noapte, arta contemporana, reteau de transport public si pentru nivelul ridicat de trai.

Arhitectura Berlinului este foarte diversificata. Cu toate ca a fost distrus in mare parte in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, acesta a fost reconstruit mai ales dupa caderea Zidului Berlinului in 1989. In central orasului se pot distinge diferite perioade istorice, de la cateva cladiri medieval de langa Alexanderplatz, la structurile ultramoderne din sticla si otel in Potsdamer Platz. Datorita istoriei tumultoase, Berlin ramane un oras cu multe cartiere distincte.

Berlin este un oras imens. Pentru a te deplasa poti folosi autobuzul, tramvaiul, trenul sau metroul. Serviciile de taximetrie sunt de asemenea usor de folosit si un pic mai ieftine decat in multe alte orase mari din Europa Centrala.
 


Obiective turistice şi de agrement

Berlin este una dintre cele mai captivante metropole europene. Orasul este un paradis pentru cei care iubesc inceputul mai mult decat sfarsitul si necunoscutul mai mult decat rutina.

Poarta Brandenburg este un simbol al unitatii. Este singura poarta ramasa care reprezenta separarea Berlinului de Est de Berlinul de Vest de la caderea zidului in 1989. Totodata este unul dintre cele mai bune exemple ale clasicismului german.

Gradina Botanica din Berlin este una dintre cele mai importante gradini botanice din lume cu 22.000 de specii de plante. Aceasta a fost creata in anii 1897 – 1910 dupa planurile arhitectului Alfred Koerner.

Zidul Berlinului – o parte intacta din zid poate fi gasita in partea de est a centrului orasului de-a lungul raului Spree in Mühlenstraße langa Oberbaumbrücke. Cunoscut ca East Side Gallery, este o sectiune din zid prezervata ca o galerie.

Memorialul Evreilor Ucisi din Europa – deschis in primavera anului 2005, aceasta opera de arta abstracta din apropierea portii Brandenburg include si un muzeu subteran cu detalii despre Holocaust. Cu 3,5 milioane de vizitatori in primul an, este unul dintre cele mai vizitate memorial din Berlin.

Checkpoint Charlie, un punct de trecere intre Berlinul de Est si cel de Vest in timpul Razboiului Rece, nu mai exista. Acesta era singura granite intre Berlinul de Est si Berlinul de Vest care permitea trecerea strainilor. Rezidentii din Est si Vest nu aveau voie s ail foloseasca. Aceasta a contribuit la statutul mitologic al acestui loc ca fiind un punct de intalnire pentru spioni.
 
In Berlin se gaseste o varietate de muzee. Printer cele mai importante muzee se numara:

- Museumsinsel sau Insula Muzeelor – aceasta zona este cunsocuta in special pentru Muzeul Pergamon care gazduieste o varietate de antichitati grecesti si din Orientul Mijociu si pentru arta si arhotectura islamica. Alte muzee care fac parte din Insula Muzeelor sunt Muzeul Altes, Galeria Nationala Alte, Muzeul Bode, Muzeul Neuses
- Muzeul Deutsches Historisches– muzeul de istorie german care acopera totul de la preistorie pana in prezent
- Muzeul Jüdisches – muzeul evreiesc
- Muzeul Naturkunde – muzeul stiintelor naturii cu o mare colectie de schelete de dinozauri, fosile si minerale. Redeschis dupa renovare la sfarsitul anului 2007.
- Muzeul Etnologic – unul dintre cele mai cuprinzatoare muzee din lume
- Topografia Terorii – este un muzeu in aer liber care documenteaza teroare aplicata de regimul nazist.

In Berlin exista biserici remarcabile din punct de vedere istoric si architectural cum ar fi:
- Berliner Dom – cea mai mare si impresionanta biserica din Berlin construita la sfarsitul secolului 19-inceputul secolului 20 ca o expresie a puterii imperiale.
- Turnurile gemene Deutscher Dom (Catedrala Germana) si Französischer Dom (Catedrala Franceza)
- Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche – o biserica simbol care dateaza din 1891 – 1895
- Marienkirche – situata in apropiere de Alexanderplatz, nu este doar biserica cu cel mai inalt turn din Berlin (90m), ci si una dintre cele mai vechi biserici ramase in central Berlinului
- Nikolaikirche – cea mai veche biserica din Berlin ce dateaza de la inceputul secolului 13
 

 

Geografie

Relief

 

Berlinul este un oras-land aidoma unei insule, fiind de fapt o enclava, aflata in interiorul regiunii Brandenburg. Este situat in Campia Germaniei, sector al Marii Campii Nord-Europene. Este traversat de raurile Spree si Havel.


Altitudine

Altitudinea medie: 35 m

Temperatura medie

Temperatura medie vara: 17°C

Temaperatura medie iarna: 0°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Postdam – la 42 kmCel mai apropiat aeroport

In Berlin sunt 2 aeroporturi operationale: Tegel International Airport si SchönefeldVacante in Rate 

Oferte Berlin fără transport inclus

Oferte Berlin

HOTEL AIR INN BERLIN

Hotel ***
Berlin - Berlin( Germania )

Hotel modern, situat la doar 50 metri de Kurfuerstendamm, foarte aproape si de gradina zoologica.

de la 33 EUR
/persoana/noapte

HOTEL IVBERGS CHARLOTTENBURG

Hotel ***
Berlin - Berlin( Germania )

Hotel modern, situat la doar cateva minute de mers pe jos de Berlin Messe.

de la 23 EUR
/persoana/noapte

HOTEL MERCURE BERLIN MITTE

Hotel ***
Berlin - Berlin( Germania )

Hotel de 4 stele, situat central in zona parcului Anhalter, recomandat pentru raport calitate-pret foarte bun.

HOTEL IVBERGS PREMIUM

Hotel ****
Berlin - Berlin( Germania )

Hotel de 4 stele, recomandat pentru dotari si servicii de calitate, situat la doar cateva minute de mers pe jos de Kurfuerstendamm sau de Berlin Messe.

de la 23 EUR
/persoana/noapte