Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Les Arcs

Informaţii utile

 

Regiunea de schi cu numele de Paradiski a fost infiintata in anul 2003, prin conectarea statiunilor Les Arcs si La Plagne prin internediul unei telecabine supermoderne denumite Vanoise Express (pe un traseu suspendat la 380 de metri deasupra vaii, cu o capacitate de 200 de persoane). In timpul calatoriei cu telecabina puteti admira minunata panorama a masivului Mont Blanc (in inaltime de 4 807 m) si a varfurilor de peste 3 000 de metri din imprejurimi.


Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a
Les Arcs – cunoscut mai ales datorita celei mai mari partii pentru coborare-viteza – ofera partii de toate nivelele de dificultate, precum si o minunata partie in lungime de 7 kilometri si cu o incredibila diferenta de nivel de 2000 de metri, cu denumirea de Aiguille Rouge. In plus, sunt aici pantele de la Grand Col, ideale pentru iubitorii zapezii abundente si ai schiului freestyle, centru de schi-alpinism, monoski, windsurfing pe schiuri si coborare-viteza, un compex de patru sate montane Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 si Arc 2000, aflate in valea dintre Aiguille Rouge si Aiguille Grive.
Paradiski este un adevarat paradis si pentru snowboardisti: acestia au la dispozitie boardercross sa Belle Plagne, jumps si tables la Plagne Bellecôte si halfpipe, boardercross si tables la Arc 1800 si Arc 1600.
Pe schiorii cu adevarat experimentati si iubitori de adrenalina ii asteapta partia de coborare-viteza de la Arc 2000 (se plateste o taxa de acces), unde pot incerca sa depaseasca recordul mondial de viteza de 250 km/h, precum si traseul Jean-Luc Crétier, pe care au loc intrecerile de slalom. Crétier, nascut in aceste locuri, este castigatorul medaliei de aur la slalom in cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Nagano, din anul 1998.
Pentru amatorii de schi-fond exista trasee special amenajate, in lungime totala de 60 de kilometri.
Mai poate schia si pe timp de noapte, puteti face drumetii in imprejurimi sau incerca partia olimpica de bob si sanie din Plagne.
 
Les Arcs - un alt paradis al schiului alpin cu o panorama deosebita de frumoasa spre Valea Isere si Mont Blanc, se intinde pe 200 km de partie, dintre care: 11 verzi, 48 albastre, 39 rosii, 16 negre. Datorita diferentei de nivel cuprinsa intre 1200 - 3226 m altitudine, Les Arcs este recunoscuta in toata lumea ca cea mai rapida partie (233 km/ ora - viteza obtinuta cu prilejul Campionatelor Mondiale de coborare in viteza cu schiurile). Aici se afla si cea mai faimoasa partie preparata din Europa, partie lunga de 7 km si cu o diferenta de nivel de 2026 m.

b

Obiective turistice şi de agrement

In Les Arcs exista partii pentru toate preferintele: schi alpin, snowboard, half-pipe, schi cu telemarkul, dar si ski jumping precum si schi - coborire de viteza. In afara de schi se mai poate practica si: squash, calarie, bowling, hang-gliding, paragliding, patinaj, inot si calatorii cu scuterul de zapada. Dupa o zi de schi, iubitorii muntelui se pot intilni la activitatile de afterski. La dispozitia dispozitia turistilor sta o gama variata de baruri si puburi de zi, cafénele, restaurante, cluburi de noapte. Exista si un muzeu, cinematograf (7 sali), centre comerciale, mai multe magazine si buticuri. Aveti posibilitatea de a va distra de minune, de exemplu la bazinul in aer liber, cu apa termala din Plagne Bellecôte sau la piscina din Plagne Cente, pe terenurile de tenis de camp sau facand catarari peretele speical amenajat.

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Cannes este la cca 57 km, iar Frejus la 27 km. Cel mai apropiat aeroport

Cel mai apropiat aeroport Nice Cote d'Azur Airport este la 78 km.Vacante in Rate