Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Prezentare generala

 
  Situata pe malul bulgaresc al Marii Negre, Varna este cel mai important oras de coasta al Bulgariei. Dincolo de importanta administrativa si economica a acestuia, Varna este si unul din orasele care se bucura de vizite din partea turistilor care aleg litoralul Marii Negre pentru a-si petrece concediul.
Pe langa plaja generoasa si linistea conferita de un oras destul de mic si lipsit de agitatie, Varna mai are cateva “comori”. Pentru cei ce nu stiu, Varna a fost mult timp baza Marinei Bulgare; dovada este si Muzeul Naval, amenajat partial in aer liber, intr-un parc-gradina situat in apropierea plajei. 
Catedrala Mitropolitana din Varna, cunoscuta si sub numele de Catedrala Adormirii Maicii Domnului, a carei constructie a fost finalizata in 1886, este un simbol al acestui oras si, implicit, un obiectiv turistic care nu trebuie ratat. Catedrala este considerata cea mai frumoasa biserica a orasului.
Desi este un oras relativ mic ca suprafata si numar de locuitori (al treilea din Bulgaria), Varna ofera turistilor sai numeroase motive pentru a fi vizitat si apreciat. Nu abunda in magazine si centre comerciale, nici in obiective turistice deosebite, insa istoria de oras maritim, odata colonie greceasca, ii confera un aer distinct.
Vacante in Rate