Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

BĂILE HERCULANE

Informaţii utile

Statiunea Baile-Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare.
Originea Bailor Herculane se întinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat într-o tabula votiva din bai: Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcîndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta… .
În perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Împresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi în Dacia le-au închinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.


Staţiune turistică

 Statiune turistica de interes national.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a

Profil: reumatologic
Factori de cura: Ape minerale termale clorurosodice, biocarbonatate, uşor sulfuroase, calcice; ape minerale termale bromurate, iodate şi sulfuroase; bioclimat sedativ de crutare cu ionizare negativă a aerului.
Indicatii terapeuticeAfectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala dorsala si lombara insotita sau nu de cervicobrahialgii, lombosciatalgii, artroze, poliatroze); afectiuni reumatismale inflamatorii (spondilita anchilozanta); afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala); afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe articulatii, stari dupa fracturi, entorse, luxatii); afectiuni neurologice perferice (pareze si paralizii); afectiuni metabolice si de nutritie (forme usoare de diabet, artropatii gutoase, hiperlipemii); afectiuni asociate (ginecologice, respiratorii, otorinolaringologice, afectiuni ale tubului digestiv, dermatologice, cardiovasculare, boli profesionale). 
Contraindicatii: Boli acute, tumori, T.B.C., epilepsie, tulburări psihice, sindrom hemoragic.

b

Obiective turistice şi de agrement

Din staţiune se pot face excursii la ruinele bailor romane, Pestera Hotilor, Grota Haiducilor, Grota cu Aburi, strand "7 izvoare", valea Cernei.
 Staţiunea Semenic (40 km. de Reşiţa) renumită pentru pârtii de schi, sporturi de iarnă; Muzeul Dunării din Moldova Nouă, Muzeul Locomotivelor cu Abur în aer liber, Casa Memorială General Drăgălina din Caransebeş.

Geografie

Relief

 Relief: intramontanAltitudine

Altitudine: 165 m

Temperatura medie

Temperatura vara: 20°C
Temperatura iarna: 5°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Orşova 20 km, Bucureşti 387 km, Cluj 321 km, Timişoara 172 km, Sibiu 269 km Baia Mare 460 km, Oradea 329 km, Arad 209 km, Suceava 624 km.Cel mai apropiat aeroport

Timişoara 172 kmAlte informaţii

 Cai de acces : 

-       rutier: pe soseua DN6, intre Drobeta-Turnu Severin (43 km) si Caransebes (73 km), ramificatie pe DN 67 B spre Baile Herculane (3 km).

-       feroviar: Accesul se face pe calea ferata gara la 5 km de statiune, pe linia Drobeta-Turnu Severin ( aproximativ 41 km) Timisoara (169 km)

-       aerian: aeroportul Timisoara (172 km).

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte BĂILE HERCULANE fără transport inclus

Oferte BĂILE HERCULANE

MINERVA GRAND HOTEL RESORT & SPA

Hotel ****
CARAŞ SEVERIN - BĂILE HERCULANE( Romania )

Dupa o renovare spectaculoasa Hotelul Minerva situat chiar in centrul statiunii Baile Herculane langa parcul Vicol va asteapta sa redescoperiti frumusetea Bailor Herculane !

de la 197.50 lei

Hotel AFRODITA RESORT & SPA

Hotel ****
CARAŞ SEVERIN - BĂILE HERCULANE( Romania )

IN PERIOADA 15.10-15.12 PISCINA PENTRU INNOT ESTE INCHISA PENTRU RENOVARI! Hotel Afrodita Resort & SPA este situat in Centrul Administrativ (Centrul Nou) al Statiunii Baile Herculane, în apropierea Parcului Vicol, fiind strajuit la est de masivul Domogled, iar in partea de sud-vest deschizindu-se o panorama ampla asupra intregii statiuni.

de la 132.16 lei

HOTEL DIANA

Hotel ***
CARAŞ SEVERIN - BĂILE HERCULANE( Romania )

Hotel Diana *** din Baile Herculane este situat la 250 m de centrul statiunii Baile Herculane. Hotelul va asteapta cu o gama variata de servicii de cazare si wellness la cel mai inalt nivel. Hotelul va ofera o destindere placuta, tratamente Spa, camere si apartamente mobilate ingenios, intr-un mediu pitoresc. Toate aceste servicii va asigura o sedere de neuitat, in conditii deosebite.

HOTEL DOMOGLED

Hotel ***
CARAŞ SEVERIN - BĂILE HERCULANE( Romania )

Hotel DOMOGLED este situat intr-un peisaj de vis, pe valea raului Cerna, inconjurat de Muntii Mehedinti la est si Muntii Cernei la vest.

de la 76.16 lei

HOTEL FERDINAND

Hotel ***
CARAŞ SEVERIN - BĂILE HERCULANE( Romania )

Prin modul in care este amenajat si dotat precum si prin amplasament, hotelul ofera conditii optime pentru grupuri organizate atat pentru turism cat si afaceri.