Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

BUCURESTI

Informaţii utile

Prezentare generala


Relief
: campie;
Clima: temperat continentala;
Altitudine: 70-80 m;
Temperatura vara: 23° C;
Oras in apropiere: Ploiesti, la 59 km;
Aeroport apropiat: Bucuresti - Henri Coanda (fost Otopeni), Bucuresti - Baneasa;
Alti factori: Bucuresti este capitala tarii, cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural din Romania. Situat in S-SE tarii, la o altitudiine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°2550" latitudine nordica (ca si Belgradul, Geneva, Bordeaux, Minneapolis) si 26°06"50" longitudine estica (ca si Helsinki sau Johannesburg).
Orasul are o suprafata de 228 kmp si o o populatie de 2.021.000 (la 1 ianuarie 1998), ceea ce inseamna cam 9% din totalul populatiei si cam 15% din cea urbana.
Din punct de vedere al numarului de locuitori Bucurestiul este al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul. Orasul a crescut rapid, suprafata dublandu-se dupa al doilea razboi mondial.
A aparut de timpuriu pe malul stang al raului Dambovita. In anul 1860 acest satulet a fost inlocuit de o capitala eleganta cu arhitectura de inspiratie franceza, din acest motiv fiind cunoscut drept Parisul din Balcani. Comunistii planuiau extinderea marilor bulevarde incepute in secolul al 19-lea.
De asemenea, au proiectat parcuri si au inaltat constructii masive -- multe dintre ele cu pronuntat stil sovietic -- ca de exemplu sediile partidului comunist si cladirile gigantice care gazduiau lucrarile guvernului.
Dupa al doilea razboi mondial s-au construit blocuri mari cu apartamente de tip utilitar fara nici un aspect distinctiv. Un numar de biserici istorice si sinagogi au fost daramate, din ordinul presedintelui dictator al Romaniei Nicolae Ceausescu, pentru a-si putea pune in aplicare planurile lui de constructie. Orasul a fost pentru prima data mentionat in 1495 ca resedinta a domnitorului Tarii Românesti, Vlad Tepes. Dar asezarea are o istorie mult mai veche, mergând pâna in secolul al XIV-lea. Denumirea orasului Bucuresti a fost data de un taran numit Bucur, dar nu exista nici o atestare documentara pana la sfarsitul Evului Mediu.
Atacurile turcilor si tatarilor, inaintea secolului al 17-lea, au oprit dezvoltarea orasului.
Orasul a devenit capitala Valahiei in anul 1698 si s-a dezvoltat in perioada de pace din secolul al 18-lea. Populatia orasului in anul 1800 se ridica la 50.000. De la 122,000 (1859) de locuitori s-a ajuns la 639,000 (1930) si 1,452,000 (1966). In anul 1862, Bucuresti devine capitala Romaniei. Continua sa se dezvolte ajutat de apropierea lui de rafinariile de petrol, si este unul din primele orase luminate cu gaz.
Luptele grele date in Piata Palatului, in timpul Revolutiei din 1989, pentru inlaturarea regimului Ceausescu, au provocat pagube materiale, deteriorand Palatul Regal.Obiective turistice şi de agrement

"Bucharest City Tour" (Linia turistica este deservita in perioada primavara - toamna zilnic intre orele 10-22 de patru autobuze speciale, supraetajate, fiecare avand o capacitate de 77 locuri, care circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff şi Piata Presei); Ateneul Roman (cladire simbol situata in inima Bucurestiului, bilete Marti-Vineri 12-19, Sambata-Duminica 16-19); Centrul vechi (cea mai atractiva zona turistica din Bucuresti, cu numeroase cafenele, cluburi, baruri, berarii); Teatrul National "I.L. Caragiale" (bilete Luni 10-16, Marti-Duminica 10-19); Palatul Parlamentului (Casa Poporului - a doua cladire administrativa ca marime din lume dupa Pentagon, vizitare zilnic 10-16); Arcul de Triumf (monument impunator ce comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial de partea aliatilor); Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa (cu un patrimoniu format din peste 2 milioane de piese, orar Aprilie-Octombrie, de Marti pana Duminica de la 10 la 20); Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" (amplasat intr-o admirabila zona verde, pe malul lacului Herastrau, vizitare Aprilie-Octombrie Luni de la 9 la 17, Marti-Duminica de la 9 la 19); AFI Palace Bucharest Mall (unul din cele mai mari centre de shopping din Romania deschis zilnic 10-22); Unirea Shopping Center (cel mai mare centru comercial en detail din Romania, deschis zilnic 10-22); Parcul Cismigiu; Therme Bucuresti (situat la 20 de km nord de Bucuresti, cel mai mare centru de wellness si relaxare bazat pe ape termale, deschis Luni-Joi 9:30-23:30, Vineri-Duminica 08-01), etc.

Vacante in Rate 

Oferte BUCURESTI fără transport inclus

Oferte BUCURESTI

Hotel CRYSTAL PALACE

Hotel ****
BUCUREŞTI - BUCURESTI( Romania )

Hotelul CRYSTAL PALACE este construit in anul 2003 si renovat in 2013, fiind o destinatei preferata a turismului de afaceri.

de la 57 EUR
/ camera single standard / noapte; cazare cu mic dejun inclus.

Hotel BEST WESTERN STIL

Hotel ****
BUCUREŞTI - BUCURESTI( Romania )

Amplasat in zona Baneasa-Aviatiei, un cartier aflat in plina dezvoltare atat din punct de vedere al spatiilor destinate mediului de afaceri, cat si al constructiilor cu caracter rezidential, Hotel BEST WESTERN STIL isi intampina oaspetii din martie 2003.

de la 51 EUR
/ camera single / noapte; cazare cu mic dejun inclus.

Hotel GOLDEN TULIP VICTORIA

Hotel ****
BUCUREŞTI - BUCURESTI( Romania )

Mergand pe Calea Victoriei, unul dintre cele mai vechi bulevarde din oras, veti regasi in arhitectura cladirilor, o parte din Micul Paris de odinioara. La numarul 166, o cladire cu o arhitectura moderna iese in evidenta, realizand o punte de trecere intre trecut si prezent: Hotelul GOLDEN TULIP VICTORIA.

de la 68 EUR
/ camera single full home office / noapte; cazare cu mic dejun inclus.

Hotel PHOENICIA EXPRESS

Hotel ****
BUCUREŞTI - BUCURESTI( Romania )

La Hotel PHOENICIA EXPRESS veti regasi aceeasi arhitectura impresionanta ca si la PHOENICIA GRAND HOTEL, acel stil aparte, elegant si rafinat, acea atmosfera calda si primitoare cu care clientii PHOENICIA sunt deja obisnuiti.

de la 51 EUR
/ camera single / noapte; cazare cu mic dejun inclus.

Hotel CLASS

Hotel ****
BUCUREŞTI - BUCURESTI( Romania )

Gratie pozitiei sale si minunatului cadru natural, Hotel CLASS este destinatia ideala pentru turismul de afaceri si agrement.

de la 59 EUR
/ camera single / noapte; cazare cu mic dejun inclus