Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Bucuresti, 12.06.2018

Din analiza rezultatelor primului trimestru al lui 2018, EXIMTUR a înregistrat creșteri de peste 85% ale încasărilor cu tichete de vacanțe și de peste 1.000 % ale vânzărilor pentru destinații din Egipt și Singapore

Vânzările Companiei de călătorii EXIMTUR au crescut în primul trimestru al lui 2018, cu 18 procente față de perioada similară a anului trecut, ajungând la peste 18 milioane de euro. Aproape două treimi din acestea se datorează Diviziei EXIMTUR Business, specializată în servicii pentru călătorii cu scop de afaceri și organizării evenimentelor corporate, care a înregistrat, la rândul său, o creștere de 13 procente.

Vânzările aferente vacanțelor în străinătate ale românilor au crescut cu 45 la sută, numărul turiștilor fiind de 15.635, în creștere cu 26% față de primul trimestru de anul trecut, în timp ce turismul intern a crescut cu 23 de procente din punct de vedere al încasărilor și cu 20 de procente din punct de vedere al numărului de turiști, ajungând la 27.677. Motorul creșterilor de vânzari pe intern îl constituie pachetele balneo-montane, pentru care încasările au crescut cu peste 50 la sută față de perioada similară de raportare a anului trecut.

Cererile mari pentru turismul intern sunt consecință și a introducerii voucherelor de vacanță, din totalul încasărilor 15% fiind făcute cu astfel de tichete. „ Venim în întâmpinarea clienților noștri cu propuneri de cazare la peste 600 de hoteluri și pensiuni în România, cu pachete combinate sau cu posibilitatea de creare a unui circuit prin țară, dacă nu se dorește să se stea într-un singur loc. Se poate opta pentru servicii de masă, de transport și alte servicii opționale, conexe cazării, condiția este să existe minim o noapte de cazare în cadrul pachetului. Prin plata cu vouchere de vacanță în agențiile EXIMTUR, turiștii beneficiază de prețuri mai bune la majoritatea ofertelor decât dacă ar plăti cu bani” menționează Lucia Nora Morariu, președinte-fondator al EXIMTUR.

Destinațiile interne cele mai căutate anul acesta pe litoralul Mării Negre sunt Mamaia, Eforie Nord și Venus, iar în ceea ce privește turismul balneo-montan sunt Băile Felix, Sovata și Călimănești-Căciulata. Durata medie a pachetelor oferite clienților a fost de 5 nopți, cu mențiunea că sejurul mediu din stațiunile balneare a fost de 7 nopți, iar cel din pensiunile montane a fost de 4 nopți. Interesul turiștilor pentru pachetele all inclusive pe litoral este în creștere, în timp ce pentru destinațiile balneo-montane aceștia optează încă pentru sejururile cu demipensiune. Tendința generală este ca, odată cu creșterea gradului de modernizare și dotare a unității de cazare, cu creșterea gradului de curățenie și amabilitate a personalului, să crească încrederea în unitatea hotelieră și, implicit, numărul turiștilor care optează pentru demipensiune sau pensiune completă.

Creșteri importante, de peste 70%, au fost înregistrate și pentru pachetele care includ tratamente balneare, iar programele „Hai la băi” și „Litoralul pentru toți” au cunoscut creșteri de 91, respectiv 116 procente.

În ceea ce privește vânzările de vacanțe în străinătate, în topul destinațiilor se află Turcia, cu o creștere de aproape 300% a numărului de pachete cumpărate, urmată de Grecia și Bulgaria.S-au înregistrat creșteri mari și la vânzările de circuite și croaziere în spațiul extracomunitar (+76%), dar și către destinații exotice în Maldive, +158%, Indonesia, +41% sau Thailanda, +42%.

Creșterile sunt spectaculoase pentru destinații precum Egipt, de 1.100%, datorită stabilizării climatului la destinație și a reintroducerii charterelor din București și Cluj, sau Singapore, în creștere cu 1.500%, datorită pachetelor leisure combinate cu sejururi în Bali, dar și călătoriilor de afaceri.

Dintre destinațiile europene pentru călătorii de afaceri și city break, Suedia înregistrează o creștere cu 318 procente, datorată introducerii de zboruri directe din România ale operatorilor low cost.

În primul trimestru al acestui an, EXIMTUR a început un proces de lărgire a echipei și de formare profesională a noilor angajați. În același timp, compania a finalizat procesul de aliniere la directiva UE privind GDPR, la standardele PCI DSS (IATA), și a implementat analiza securității fizice pentru toate agențiile proprii.

* * *

În 2017, vânzările companiei de călătorii EXIMTUR au depășit 55 de milioane euro, înregistrând o creștere de aproximativ 15 procente față de volumul de vânzări realizat în anul anterior. Serviciile oferite prin diviziile specializate ale companiei - business travel și organizare evenimente, leisure și incoming - au avut ca beneficiari peste 250.000 de clienți. EXIMTUR a emis anul trecut bilete de avion în valoare de 22 milioane de euro.

La finalul anului 2017, EXIMTUR număra 170 angajaţi fiind în prezent într-un proces de lărgire a echipei sale. Compania a finalizat implementarea prevederilor legale menținând, de la 1 ianuarie 2018, salariile nete ale tuturor angajaților.

Compania de călătorii EXIMTUR, înființată în 1993, deţine 23 de agenții proprii sau francizate, în orașele importante orașe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente (www.eximtur.ro/business), leisure travel (www.eximtur.ro), incoming (www.romaniaforall.com) și școala de turism. Divizia EXIMTUR BUSINESS este prezentă în patru centre urbane importante: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

Pentru a răspunde termenului de 25 mai 2018, impus de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal, încă de anul trecut EXIMTUR a realizat teste și a efectuat un audit de specialitate, în cadrul căruia a fost evaluată compania din punctele de vedere ale protecției datelor și structurii IT. În prezent, se implementează măsuri de "updatare" a securizării superioare a rețelei IT, de actualizare din punctul de vedere al aspectelor privind protecția datelor a contractelor cu furnizorii și clienții, a procedurilor interne, a Contractului Colectiv de Muncă, precum și a regulamentului intern al companiei.

EXIMTUR este singura companie din România afiliată la rețeaua globală de travel management - UNIGLOBE Travel Internațional. Acest parteneriat asigură EXIMTUR conectarea la un sistem internațional performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri și accesul la o gamă largă de soluții tehnice de ultimă generație, care se reflectă în calitatea serviciilor și produselor oferite clienților.

În anul 2017, EXIMTUR a plătit statului român taxe şi impozite în valoare de peste 1 milion de euro.

• Google+