Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

EXIMTUR: Vânzări în creştere cu 18% în primele șase luni ale anului

Cluj-Napoca, 25 iulie 2016

 

EXIMTUR: Vânzări în creştere cu 18% în primele șase luni ale anului

 

Compania EXIMTUR a înregistrat în primele șase luni ale anului 2016 o creștere a volumului de vânzări de 18%, față de aceeași perioadă a anului 2015, respectiv 27,5 milioane de euro. Pentru întreg anul 2016, compania estimează o creștere a afacerilor de 10%, respectiv o cifră de vânzări de peste 47 de milioane de euro.

 

Cea mai dinamică divizie a companiei, EXIMTUR Business, a crescut cu peste 25%, reprezentând 67,33% din totalul cifrei de vânzări a EXIMTUR, respectiv 18 milioane de euro.

 

Creşterea din primul semestru este dată de rezervările şi vânzările de bilete de avion mai mari cu 12% faţă de perioada similară din 2015, turismul extern în creştere cu 1%, vânzările de servicii turistice interne (litoral), cu 40%, vânzările de servicii turistice interne (turism balnear, montan, pensiuni, Delta Dunării şi alte destinaţii din România), cu 114%, incoming/vânzări de servicii turistice în România pentru turiştii străini, cu 37%, cererea de cazări interne cu scop de afaceri şi evenimente interne organizate pentru corporaţii, în creştere cu 53%.

 

În ultima jumătate de an, compania EXIMTUR a consolidat divizia de business travel, prin mărirea echipei cu șase consultanți, deschiderea unei agenții specializate în business travel într-un sediu nou din București și implementarea unor programe informatice de rezervări hoteliere, care permit compararea prețurilor și realizarea de rezervări optime în peste 250.000 de unități hoteliere din întreaga lume.

 

„Departamentul EXIMTUR Business îşi menţine trendul constant ascendent. Noi investim permanent în oameni, în agenţii noştri consultanţi business travel şi în tehnologie specifică, astfel încât să oferim toate serviciile necesare călătoriilor de afaceri, de la bilete de avion, cazări interne și externe la organizarea de evenimente şi întâlniri de afaceri, rezervări şi bilete la spectacole sau excursii locale. Contează mult că oferim toate tipurile de servicii de călătorii şi corporaţiile au posibilitatea de a ni se adresa nu numai pentru deplasările în interes de afaceri, ci şi pentru a facilita condiţii bune de vacanţă pentru angajaţii lor”, declară Lucia Nora Morariu, Preşedinte EXIMTUR.

 

Şi divizia de leisure, care se ocupă de 23 de ani cu dedicaţie de vacanţele clienţilor EXIMTUR înregistrează creşteri importante în acest an. 2016, an profund electoral şi marcat de situaţii mai complicate pe unele destinaţii externe, vine cu creşteri substanţiale de vânzări pentru destinaţiile interne. Atât Litoralul, cât şi Delta Dunării, dar şi staţiunile balneare româneşti sau regiuni de excelenţă precum Bucovina sunt foarte cerute în acest an de clienţii EXIMTUR şi culeg roadele gradului de siguranţă specific destinaţiilor româneşti, dar şi pe cele ale investiţiilor în bazele hoteliere, de agrement, tratament şi cură balneară sau facilităţi spa.

 

În primele șase luni ale anului, EXIMTUR Leisure a menţinut volumul de vânzări şi pentru destinaţiile externe şi le-a consolidat prin lansarea şi vânzarea de mai multe pachete şi produse turistice proprii, precum croaziere în fiordurile Norvegiene, în Insulele Canare-Madeira-Maroc sau în America de Sud (creştere de 15%), vacanţe de grup pentru schi şi sporturi montane în Franta, pachete turistice personalizate pentru turiştii EXIMTUR în oraşe şi capitale europene (creştere de 15%), destinaţii exotice sau îndepărtate (Insulele Maldive, SUA, Republica Dominicană, Indonezia, Mauritius, Thailanda, etc), precum şi prin lansarea unui nou produs pe piaţă, Revelionul 2016/2017 în Republica Dominicană.

 

”Chiar dacă ne-am confruntat cu o calmare a cererii pentru Turcia, această destinaţie rămâne una importantă pentru turiştii români, iar preţurile sensibil reduse din această vară o păstrează în atenţia clienţilor noştri. Grecia a trecut pe primul loc ca volum de vânzări, dar aici ne confruntăm deja cu mai puţine locuri disponibile la cazare pentru că destinaţia este foarte solicitată de toate pieţele emitente externe. Bulgaria se află în creştere constantă, de aproximativ 11%, iar dintre destinaţiile mai apropiate care înregistrează creşteri se remarcă Spania (30%), Franţa (20%), Marea Britanie (44%), Austria (33%), Croaţia (5%) şi Slovenia (16%)“, precizează Lucia Nora Morariu, Preşedinte EXIMTUR.

 

Compania de călătorii EXIMTUR, înființată în 1993, detine 28 de agenții proprii si francizate, în 18 orașe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente, leisure travel, incoming și școala de turism. Divizia EXIMTUR BUSINESS este prezentă în patru centre urbane importante, la București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

  • Google+
  • Twitter