Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

EXIMTUR - Cifră de vânzări de 47 de milioane de euro în 2016, cu 14% mai mult decât în 2015

Cluj-Napoca, 30.01.2017

 

Compania de călătorii EXIMTUR, specializată în business travel, organizare de evenimente şi leisure travel, a înregistrat în 2016 vânzări de 47 de milioane de euro, în creștere cu 14% față de 2015. Compania estimează pentru acest an o creştere a volumului de vânzări cu cel puțin 5%.

 

Divizia de business travel și organizare de evenimente a generat 69% din vânzări

 

Cea mai dinamică divizie a companiei, EXIMTUR Business, a crescut cu 16% în 2016, reprezentând 69% din totalul cifrei de vânzări. Creșterea se datorează extinderii portofoliului de clienți business cu 20% față de anul precedent, dar și înmulțirii numărului de deplasări și evenimente organizate pentru clienții existenți.

 

România este destinația preferată de companii pentru organizarea conferințelor, a programelor de instruire sau motivare a angajaților. Preţul mediu plătit pentru un pachet de servicii care include cazare, masă, servicii de conferință și entertainment este de 486 de lei/angajat. În cazul destinațiilor din străinătate, serviciile de business travel la sol (cazări, rent-a-car, transferuri) au crescut cu 17,5%, cea mai solicitată destinație fiind Germania.

 

EXIMTUR Business a fost în 2016, pentru al 5-lea an consecutiv, partenerul de ospitalitate al Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF. În aceeași calitate, a colaborat și cu Teatrul Maghiar de Stat Cluj, cu ocazia Festivalului Internațional Interferențe. Pentru al doilea an consecutiv, divizia a susţinut Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT -, oferind câştigătorilor posibilitatea de a urma cursuri de agent de turism, ghid ori manager în cadrul Şcolii de Turism EXIMTUR.

 

„Extinderea portofoliului de clienţi business, precum și diversificarea serviciilor oferite acestora, reprezintă un obiectiv prioritar pentru noi. Pentru a oferi clienților soluții de optimizare a costurilor de călătorie, am realizat în ultimii ani investiții de sute de mii de euro în tehnologie de travel, crescând și mai mult competențele echipei noastre de consultanți. În plus, compania noastră oferă clienților săi siguranță prin stabilitatea financiară, indicatorii de solvabilitate/lichiditate, achitarea în avans la furnizori a serviciilor și/sau la termenele specificate în contracte”, declară Lucia Nora Morariu, Președinte EXIMTUR.

 

Indicatorii de solvabilitate ai companiei conform ultimului bilanţ anual 2015 sunt: solvabilitate 2,16%, autonomie financiară 54,07%, activ net contabil 2.391.486 de euro. În 2016, EXIMTUR a deservit un număr de 236.000 de clienţi şi a plătit statului român taxe şi impozite în valoare de peste 1 milion de euro.

 

Destinația România, locul 1 în ceea ce privește vacanțele românilor

 

În ceea ce privește divizia leisure, peste 80.000 dintre clienții EXIMTUR au petrecut anul trecut vacanțele în România, în timp ce peste 35.000 au optat pentru concedii în străinătate. Destinațiile din România au înregistrat o creștere a vânzărilor de 48% față de anul 2015. Zona cea mai solicitată a fost litoralul, care a generat prin creșterea de 33% un volum de vânzări de peste 9 milioane de euro, urmată de stațiunile balneare, montane și Delta Dunării, care au înregistrat o creștere de peste 100%, cu un volum total de peste 3 milioane de euro vânzări.

 

Topul celor mai vândute destinații externe în 2016 include Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, la mare căutare fiind și programele de tip croazieră. Cu toate că destinaţia Turcia, cea mai importantă ca volum de vânzări până în 2015, a scăzut din motive obiective, volumul de vânzări pentru destinaţii externe al EXIMTUR a depăşit 11,5 milioane de euro, având o ușoară creștere față de anul precedent.

 

„Turismul intern va crește și în 2017, mai ales dacă se vor acorda voucherele de vacanță promise bugetarilor. Estimăm, de asemenea, că se vor relansa mult și unele destinații externe. Spania, Grecia, Croația, Slovenia, Italia vor fi în top, va continua să crească numărul turiștilor care aleg croaziere, programe de vacanță la munte, în Austria, Germania, destinații exotice sau destinații mai speciale, precum Islanda, Danemarca, Finlanda sau Rusia. Dacă totul se desfaşoară normal, şi Turcia, destinaţie pentru care au crescut solicitările în perioada de Early Booking în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, are şanse să redevină principala destinaţie externă ca volum vânzări”, declară Lucia Nora Morariu, Preşedinte EXIMTUR.

 

Compania de călătorii EXIMTUR, înființată în 1993, deţine 28 de agenții proprii şi francizate, în 19 orașe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente (www.eximtur.ro/business), leisure travel (www.eximtur.ro), incoming (www.romaniaforall.com) și școala de turism. Divizia EXIMTUR BUSINESS este prezentă în patru centre urbane importante: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

 

La finalul anului 2016, compania avea un număr de 156 angajaţi.

 

În anul 2016, compania EXIMTUR a fost premiată pentru performanță în turism de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România și de Camera de Comerț și Industrie a României, la Gala Națională a Firmelor Private.

  • Google+
  • Twitter