Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

EXIMTUR  susține o echipă de elevi români, finaliști într-un concurs internațional de programare  organizat de NASA

Cluj-Napoca, 11 ianuarie 2018

Compania de călătorii EXIMTUR susține deplasarea în SUA a unei echipe de elevi a liceului Grigore Moisil din Timișoara, participantă pentru al treilea an consecutiv la competiția “Zero Robotics”, organizată de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT)  în colaborare cu NASA şi ESA.

Liceeni, reuniți sub numele de Cassiopeia, vor participa în perioada 11-12 ianuarie 2018 la finala internațională a competiției, care va avea loc în orașul Boston din SUA.

Zero Robotics este un concurs de programare care se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia. Finala implică programarea unor roboți-sferă aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale, care trebuie să fie controlați în timp real de pe pământ, astfel încât,  în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să se reuşească acumularea unui scor cât mai mare.

Faza finală a fost precedată de mai multe etape de calificare, desfășurate on line în perioada septembrie-decembrie 2017, care au constat în simulări 2D și 3D, tema alocată echipei Cassiopeia fiind cautarea gheții în spațiu. Dintre echipele care s-au calificat în marea finală, patru sunt din România. La ediția anterioară, Cassiopeia a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului finalei virtuale desfășurată la Amsterdam.

“Am răspuns prompt apelului lansat de Cassiopeia în luna decembrie a anului trecut.  Tinerii aveau nevoie de sprijin financiar pentru a putea ajunge în SUA, altfel  riscau să nu își vadă munca valorificată până la capăt. Ne mândrim cu ei, sunt copiii noștri frumoși, inteligenți, apreciați, iată, de cei mai mari specialiști de la NASA.  Compania noastră va continua și în 2018 să promoveze și să susțină performanțele tinerilor români, prin implicarea în programe educaționale și acțiuni care aduc în față valorile noastre culturale și intelectuale” a declarat doamna Lucia Nora Morariu, președinte fondator al EXIMTUR.

Echipa Cassiopeia este fomată din elevii: Ioana-Andreea Cristescu, Daniel-Florin Marcu, Daniel Pantea, Cătălin-Mihai Tiu, Sergiu-Bogdan Popescu, Sebastian-Valeriu Maleș. Mentor: Emanuel  Covaci. Profesor coordonator: Mircea-Adrian Lupșe-Turpan

La finalul anului 2017, echipa EXIMTUR număra 170 de angajați. Compania a finalizat implementarea prevederilor OUG nr. 82/2017 coroborată cu OUG nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, menținând de la 1 ianuarie 2018 salariile nete ale tuturor angajaților.

Compania de călătorii EXIMTUR, înființată în 1993, deţine 24 de agenții proprii şi francizate, în 17 orașe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente (www.eximtur.ro/business), leisure travel (www.eximtur.ro), incoming (www.romaniaforall.com) și școala de turism. Divizia EXIMTUR BUSINESS este prezentă în patru centre urbane importante: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

EXIMTUR este singura companie din România afiliată la rețeaua globală de travel management - UNIGLOBE Travel Internațional. Acest parteneriat asigură companiei EXIMTUR conectarea la un sistem internațional performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri și accesul la o gamă largă de soluții tehnice de ultimă generație, care se reflectă în calitatea serviciilor și produselor oferite clienților.

În anul 2017, EXIMTUR a deservit un număr de peste 250.000 de clienţi si a plătit statului român taxe şi impozite în valoare de peste 1 milion de euro.

• Google+